Учешће Економско-трговинске школе Кула на 12. Међународном сајму етно хране и пића, Београд 22-25.11.2017. год.

Награђени радови на литерарном конкурсу поводом Месеца књиге
23. novembra 2017.
Пријем родитеља у школској 2017/2018. години
28. novembra 2017.

У Београду је од 22.до 25.новембра 2017. године одржана највећа смотра прозвођача традиционалних производа намењених тржишту у Србији и региону Југоисточне Европе
Покровитељ сајма је било  Министарство пољопривреде и заштите животне средине Републике Србије.

На 12. Међународном сајму етно хране и пића, учествовало је 400 произвођача из Србије, Индије, Грчке, Пољске и Републике Српске
На штандовима учесника представљено је више од 2000 различитих производа најчешће ручне израде од органски гајених сировина.

Подршку  у организацији, одласку и боравку на Сајму, нашој школи дали су: Привредна комора Сомбор која нас је пријавила испред западнобачког округа и Локална самоуправа општине Кула, која је обезбедила додатна финансијска средства, али и многобројни спонзори којима се овим путем захваљујемо.

Наша школа је узела учешће на Сајму са својим производима припремљеним у Ђачкој радионици. Школу су на Сајму представљали ученици Зоран Капларски и Димитрије Јањић, Марина Џакула, директор школе, наставница практичне наставе Слободанка Милић и координатор практичне наставе, Рада Јанковић.

Асортиман који су представници наше школе изложили на Сајму био је широк и разноврстан у складу са традиционалним и аутентичним производима из нашег краја. Посетиоци су се уверили у умешност наших ученика и наставника у припремању производа. Осим поменутих наставника у припреми производа за Сајамско представљање учествовали су и други наши ученици и наставнице Негослава Јакић и Марина Маленица.

Остали учесници Сајма били су произвођачи традиционалних производа за тржиште на штандовима регионалних привредних комора, задружних савеза, градских и општинских управа и појединачно, произвођачи опреме за производњу, произвођачи садног и семенског материјала

Наша школа је добила Специјално признање у робној групи хлеб, пециво, тестенине и сл. за производ ситни колачи.
Желимо још много успеха ученицима и наставницима у овој области.
Захваљујемо се спонзорима: Удружење пчелара, Сивац, Коло српских сестара, Кула, „Синагога „ Сомбор, Шећерана Црвенка, «Јафа» Црвенка, АБЦ  Руски  Крстур, „Коктел“ Сивац, „Жековски“ коре, „Фанта“ Кула,  „Родић“  Кула, Винарија „Милисављевић“, Фарма Крушчић.

Рибарница“ Ечка“
Месара „Витас“
Месара „Мил-мир“
Месара „Пико“
 „Жито-медиа“ Кула
„Витал“ Врбас
„Еко Кула“ Кула
АМГ Кула
ИПЦ Кула
„Жито- бачка“ Кула
„Јања“ Футог
Ресторан „Ћуприја“
Ресторан „Тугедер“
Ресторан „Лакше него код куће“
Клуб „Кафе“ Кула

Фото галерија

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *