Извештај о насилним ситуацијама за школску 2017/2018. годину
25. juna 2018.
Свечани пријем ђака генерације на  Белом двору
29. juna 2018.

Економско-трговинска школа је од јуна месеца учесник акције “Чепом до осмеха”,  сврха је  куповина помагала деци са инвалидитетом или са неком сметњом у развоју, како би им се олакшала свакодневница

Принцип пројекта је једноставан, али показало се и као ефикасан.

Потребно је прикупити чврсте пластичне чепове, нпр. од млека, јогурта, мајонеза, фломастера, сокова, воде, пива, кечапа, средстава за кућну и личну хигијену (детерџенти, пасте за зубе, шампони,дезодоранси, креме за руке, омекшивачи, балзами, течност за судове…) Сакупљене количине чепова од пластике се одвозе у рециклажни центар, а прикупљена средства се користе у хуманитарне сврхе. Конкретно ова акција је дала акценат на децу са инвалидитетом или неком сметњом у развоју, да им омогућимо лакше функционисање у свакодневном животу и образовању. Истовремено постиже се и еколошки допринос у очувању животне средине.

Данас ову акцију подржавају бројне институцији и компаније, Своје хумано срце показалли су вртићи, школе, факултети, фирме, спортски центри, појединци…као И наша школа.

Нарочито је важно што оваква акција има троструки карактер, а то је да се отпад рециклира, да се мисли о својој средини и да се развија хуманост и солидарност код деце и људи.

 

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *