ETS Kula – ICT Development; 2018-1-RS01-KA101-000199

Dan zdrave hrane
16. oktobra 2018.
Manifestacija „Dani bundeve“
22. oktobra 2018.

Prezentacija Španija 30.09.2018 – 07.10.2018.

FB Inercia Digital

Projekat „ETS KULA ICT DEVELOPMENT“ Ekonomsko-trgovinske škole iz Kule  odobren je u maju mesecu tekuće godine od strane Fondacije Tempus (finansirano iz sredstav  EU) u okviru KA1 projekata Erazmus plus programa. Projekat ETŠ-a podrazumeva odlazak šest nastavnika   na obuku u partnersku ustanovu  Inercia Digital SL u  Španiji. Projektom je predviđeno da prva grupa od 3 učesnika pohađa obuku „Virtual Campus“ u periodu 30/09/2018 – 06 /10/2018 .godine i druga grupa od tri učesnika pohađa obuku „Multimedia Publishing“ u periodu  02/12/2018 – 08/12/2018.godine

Partnerska organizacija  Inercia Digital (Inercia Digital SL) iz  Aljaraque, Huelva, u Španiji je  fokusirana na obuku i inovacije  u pogledu digitalnih veština i  ima kapacitete i iskustvo na evropskom nivou.

 Cilj projekta je unapređenje ICT-a u radu škole,  pojačana saradnja sa partnerima iz drugih zemalja, a sve to kroz razvoj kompetencija nastavnika, implementaciju novih nastavnih metoda, razvijanje svesti o procesu doživotnog učenja kao i razvoj kreativnosti, inovativnosti i preduzetničkog duha.

Konkretno, to je dizajniranje plana e-učenja za predmet koji predaju nastavnici koji idu na mobilnost, upravljanje ličnim i profesionalnim organizacionim alatima, stvaranje onlajn lične biblioteke resursa za deljenje s kolegama, kreiranje i upravljanje sistemom za jednostavan unos i pristup učeničkim podacima i izgradnja personalnog okruženja za učenje kroz upotrebu nove mreže i ICT-a. Po završeku obuke nastavnika u Španiji, škola će  koristiti  eTwinning  i  School Education Gateway  u vezi sa širenjem unapređenih veština, a planirane su niz radionica na ovu temu.

Dakle, nastavnici koji su trenutno na obuci kao i nastavnici koji tek treba da idu u Decembru mesecu će po završenoj mobilnosti a u okviru plana diseminacije, u ustanovi i šire, poboljšati ishode učenja i kompetencije koje su u vezi sa obrazovnim procesima u oblasti informatike, komunikacije, stvaranja digitalnih sadržaja, bezbednosti i rešavanja problema.

Naša škola će sa ovim  iskustvom na  međunarodnom projektu Erazmus plus programa, Fondacije Tempus, jačati  kapacitete unutar ustanove  odnosno  stvoriti podsticajan ambijent za učenje i rad.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *