Izveštaj sa radionica diseminacije ETŠ Kula ITC Development

Raspored pripremne nastave za polaganje maturskih/završnih i popravnih ispita u avgustovskom ispitnom roku, školske 2018/19. godine
1. jula 2019.
Izveštaj Kaloča
5. jula 2019.

U okviru faze  diseminacije međunarodnog projekta Erasmus+  ETŠ KULA ITC DEVELOPMENT, u mesecu Aprilu i Maju 2019. godine nastavnice  Ekonomsko trgovinske škole iz Kule  Rosa Savić, Biljana Mitošević, Livi a Juhas i  Jasmina Đurković, zajedno sa pedagogom Mirjanom Bojanić i direktoricom  Ekonomsko trgovinske škole Marina Džakula kao  učesnici projekta održali  su predavanje za nastavnike u  OŠ „Veljko Vlahović“ u Kruščiću, OŠ “Nikola Tesla“ u Liparu,  u STŠ „Mihajlo Pupin“ u Kuli i  u Srednjoj stručnoj školi u Crvenki.

U okviru pomenutog predavanja, prikazana je prezentacija putem koje su prisutni upoznati sa programima obuka učesnika projekta, koji su realizovani u dve grupe i to od 30.09.2018. do 06.10.2018. godine – VIRTUAL CAMPUS THE E-LEARNING SYSTEM i  01.12.2018. godine do 08.12.2018. godine – MULTIMEDIA PUBLISHING IN EDUCACION u saradnji sa partnerskom organizacijom Inercia Digital Huelva, Spain.

03.Juna.2019. godine održana  je radionica  diseminacije za učenike Ekonomsko trgovinske škole, obrazovni profil Poslovni administrator. Prisutnim učenicima  su približeni i prezentovani  sadržaji  alata za učenje i multimedijalne prezentacije.

Na sednicama Nastavničkog veća održane 30.Oktobra2018.godine i 26.Decembra2018.godine, po povratku grupa sa mobilnosti iz Španije,  u okviru dnevnog reda sednice  predviđene su tačne diseminacije projekta. Prisutnim članovima prikazana je prezentacija putem koje su nastavnici Ekonomsko trgovinske škole upoznati  sa programima obuka učesnika projekta, kao i svim mogućnostima koje nudi Ersamus+ program.

13.06.2019.godine održana je radionica diseminacije projekta ETS Kula ICT Development, za nastavnike Ekonomsko trgovinske škole. Gde su prisutni imali mogućnost da se bliže upoznaju sa svim segmentima projekta, kao i prednostima koje nudi.

14.Juna 2019.godine Marina Džakula, direktorica Ekonomsko trgovinske škole  zainteresovanim nastavnicima  Ekonomsko ugostiteljske škole iz Nikšića, Crna Gora predstavila  je učešće u projektu mobilnosti koji je podržan kroz program Fondacije Tempus, kancelarije nadležne za promovisanje i praćenje sprovođenja projekata u oblasti obrazovanja. Govorilo se  i o podržavanju razvoja, razmene i primene inovativnih praksi i zajedničkih inicijativa koje promovišu saradnju, uzajamno učenje i razmenu iskustava na evropskom nivou.

Prezentovalo se i o svim mogućnostima koje nudi Erasmus + program i načinu na koji utiče na život onih koji ga koriste, kao i na benefite koje donosi obrazovnoj instituciji: profesionalnom razvoju zaposlenih u oblasti obrazovanja, poboljšanju znanja stranih jezika učesnika, podizanju svesti i razumevanja drugih kultura i zemalja, povećanju kapaciteta ustanova i organizacija u oblasti obrazovanja, kao i jačanju veze između formalnog i neformalnog obrazovanja, stručnog osposobljavanja, zapošljavanja i preduzetništva.

Na kraju svakog predavanja prisutnima su podeljeni evaluacioni  listovi, kako bi realizatori predavanja dobili povratnu informaciju o tome koliko su nastavnici ili učenici upoznati sa projektima Erasmus+ Fondacije Tempus,  kolika je zainteresovanost za učešće u istim i da li su informacije sa   predavanja bile korisne  za učešće u nekim budućim projektima fondacije Tempus.

Na osnovu analize upitnika 90% ispitanika iskazalo je motivisanost da učestvuje u pomenutim programima.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *