Пројекат ”Партнерство на делу”

Прва генерација Економско трговинске школе
10. maja 2014.
Мудре мисли савремене књижевности
31. maja 2014.

projekat_200514У оквиру пројекта „Партнерство на делу“, Економско – трговинска школа у Кули угостила је ученике из партнерске школе „Kaufmännische Schule“ из Гепингена из Немачке. Пројекат је реализован од 20.05. до 28.05.год. У  оквиру пројекта 9 ученик заједно са две професорке,  боравили су у посети Кули.

Ово је друга посета партнерске школе Србији а исто тако Економско – трговинска школа је била два пута у посети Немачкој школи.

Као обавезан сатставни део посете била је дводневна пракса у српским предузећима, где су ученици имали прилику да се упознају са начином обављања праксе њихових вршњака. Током боравка  ученици су боравили у Економско-трговинској школи и присуствовали настави.  У слободно време за ученике су организоване екскурзије у Београд, Нови Сад и Суботицу.

Циљ овог пројекта је остваривање услова за професионално и лично усавршавање како ученика, тако и наставника. Повећање мобилности ученика, контакт са новим срединама, културама и непознатим људима отвара видике и разбија предрасуде. Пројекат пружа младим људима прилику да се упознају са садржајем и начином рада у школама, али и обичајима, навикама, језиком, начином живота њихових вршњака. Већа мобилност наставног кадра омогућава учење, размену искустава и идеја са колегама из других средина и повезивање како би заједнички могли да раде на развоју нових наставних метода и приступа учењу ради примене у својим срединама.

Фото галерија

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *