Ђачка радионица
30. oktobra 2014.
Нови спортски успеси ученика
23. novembra 2014.

Школска  библиотека обрадовала је  ових дана своје чланове новим насловима књига .

Професори српског језика и књижевности наше школе  одабрали су 5 наслова књига домаћих и страних аутора  на недавно одржаном 59. Сајму књига у Београду.

Постојећи књижни фонд увећан је захваљујући делима из понуде издавачких кућа: Вулкан, Лагуна, Знање.

nas_otac_181114_2

 

Роман ” Наш отац” Љиљане Хабјановић Ђуровић  потресна је прича о једном оцу и једној кћери, који су се срели први пут после четрдесет три године. Са њом су биле њене успомене. Са њим његова кћи из другог брака. Тај сусрет донео је коначно решење њихове животне драме.

 

 

 

 

kraljice_serbske_181114

 

Књига ”Краљице сербске” ауторке Исидоре Бјелице открива до сада непознату страну српске прошлости испричану кроз визуру наших краљица, принцеза и царица. Исидора Бјелица  открива које су жене српских владара које су имале важну улогу и утицале на нашу историју више него што претпостављамо.

 

 

 

 

 

mavrov_poslednji_uzdah_181114

 

Један од најбољих савремених светских писаца , Салман Ружди, у роману ” Мавров последњи уздах”  води вас на незаборавно путовање величанствених размера. Проницљива, духовита прича, прожета различитим културним утицајима, приповеда о успону и паду једне породице од почетка века до савременог доба.

 

 

 

 

andjeo_tame_181114

 

Најбољи писац шпијунских трилера данашњице, Даниел Силва,  у првокласном  трилеру ”Анђео таме”  завешће вас обиљем аутентичности  и увући вас у узбудљиву авантуру Габријела Алона, ћудљивог сина израелске обавештајне службе, који је из последње операције  једва извукао живу главу.

 

 

 

 

 

knjiga_oceva_181114

 

” Књига очева”   аутора Миклоша Вамоша, мађарског романописца, узбудљива је прича која прати судбину дванаест мушкараца у генерацијском низу који представљају главне јунаке овог романа. Неки су сретни, успешни и дуговечни, док неки животаре, ожењени су за погрешне жене и умиру млади.Бриљантна породична сага магична као Маркесових ” Сто година самоће”.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *