Извештај са Сајма образовања у Врбасу
23. februara 2018.
Просветни картони ЕТШ
8. marta 2018.

У конкуренцији старијег узраста, на овогодишњој Месној смотри рецитатора одржаној, 28.2.2018 у Културном центру Кула, учествовале су три ученице наше школе Јована Голубовић, Јана Перичевић и Дајана Калуђерски и ученик Дане Грмуша. На смотри је наступило укупно осам такмичара, одличних рецитатора старијег узраста.

Наша рецитаторка Јована Голубовић  говорила је песму Даринке Јеврић Дечанска звона. Ученице Јана Перичевић, која је говорила песму Стевана Раичковића  Тиса I и Дајана Калуђерски са песмом  Снежане Радојевић Песма без наслова наступале су испред КУД «Дурмитор» . Конкуренција је била јака, јер су поред наших ученика  учествовали искусни рецитатори Културног центра Кула који већ годинама учествују на смотрама рецитатора. Наше девојке су се истакле својом смиреношћу и достојанственим казивањем стихова и тако су одступиле од једног дугогодишњег рецитаторског тренда у нашој општини да се стихови говоре пренаглашено, са афектирањем и елементима глуме. Ученице су се за смотру припремале са професорком српског језика и књижевности Александром Секулић и достојно представиле школу без обзира што нису освојиле неко од прва три места. Ученик Дане Грмуша је говорио песму Писмо жени, а припремао се са професорком Тањом Симуновић Тулић. Истакао се изузетном бојом гласа и уравнотеженом изражајношћу. Сви су рецитатори били одлични и селектор Слободанка Настасић и њени консултанти нису имали лак посао да одлуче ко су три првопласирана рецитатора.

Селекторски тим ће објавити списак рецитатора који су се пласирали на Општинску смотру када се заврше све месне смотре у општини. Надамо се да ће се наши рецитатори пласирати. Желимо им много среће.

Честитамо награђенима, а нашим ученицима на успешном представљању школе!

Фото галерија

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *