Огледни час ”Статистички подаци – пракична примена”

Просветни картони ЕТШ
8. marta 2018.
Учешће наших рецитатора на општинској смотри «Максим Јекнић»
9. marta 2018.

Дана 8.03.2018. године из наставног предмета Статистика одржан је огледни двочас са темом Статистички подаци-практична примена.

Наставник Јасмина Ђурковић определила се за  групног облика рада који омогућава социјално сазревање ученика, развија самосталност и кооперативност међу ученицима, оспособљава ученика за сложен вид заједничког облика рада у савременом друштву. Што се показало изузетно добро јер су се ученици током два часа у оквиру своје групе максимално ангажовали и решили веома комплексан задатак. Задатак је био да на основу датих елемената Програма посматрања прикупе,  среде, групишу и прикажу подаци везани за ученике III 4 одељења образовног профила Економски техничар, у коме је час и био одржан

Наставник Јасмина Ђурковић се определила између осталих, за методу практичног рада, као доминантну методу на овим часовима. Овом  методом  ученици су добили  активну улогу у наставном процесу. Показали су изузетну самосталност и спретност у решавању постављеног задатка.  Дошле су до изражаја њихове вештине у раду као и висок степен дисциплине и одговорности. Стечена знања на овај начин трајнија су и дубља . Метода заснована на практичним активностима омогућила је ученицима непосредно упознавање са стварношћу и приближавање животним ситуацијама.

Фото галерија

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *