Извештај о мом учествовању у Истраживачкој станици Петница

Међународни сајам образовања „Путокази“  Нови Сад
10. marta 2018.
Резултати општинског такмичења «Књижевна олимпијада 2018»
13. marta 2018.

У ИС Петница сам боравила од 07.02.2018. до 13.02.2018. на семинару Друштвено-хуманистичких наука са још тридесет четворо деце широм територије Србије, Македоније, Босне и Херцеговине као и Хрватске. 

Обрађивали смо теме из области историје, књижевности, антропологије, психологије, позоришта, филма и музике. Свако од нас је  добио појам из неке од ових области коју смо морали да завршимо до последњег дана семинара када смо их представљали осталим учесницима и менторима. Теме смо углавном радили сами уз минималну помоћ ментора користили смо стручну литературу на интернету са академске мреже као и књиге из петничке библиотеке.

Између нашег рада на појмовима слушали смо предавања о овим темама које су нам много помогле да што боље и ефикасније припремимо појам. Предавачи су били редовни и вандредни професори са унивезитета и академија из Београда. Представљали су нам њихове мастер радове и докторске дисертације. 

За даљи наставак рада група је добила задатак да прочита књигу Маргарет Мид “Сазревање на Самои” како би могли да учествујемо на летњем семинару у мају. Селекцију ће извршити колегијум ИС Петница и одабарати ко ће се из групе пласирати даље.

Мој генерални утисак је невероватан и веома ми је било лепо, упознала сам доста људи са којима сам и даље у контакту, заиста бих препоручила свима да се пријаве и опробају у овим дивном и едукативном програму. 

У прилогу Вам шаљем слике и појам на ком сам радила.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *