Економска школа у Кули коначно добија фискултурну салу, издати локацијски услови

Финално такмичење KNOBUR (Knowledge For Business In Region)
30. marta 2018.
Извештаји о стању безбедности и насилним ситуацијама у школи за трећи квартал школске 2017/2018. године
11. aprila 2018.

Одељење за урбанизам, комунално – стамбене и имовинско – правне послове општинске управе Кула, издало је локацијске услове за изградњу фискултурне сале средње Економско трговинске школе у Кули.

Локацијски услови су издати по захтеву Економско трговинске школе Кула и они су јавна исправа која садржи податке о могућностима и ограничењима градње, као и све услове за израду техничке документације.

Планирано је да фискултурна сала „тополом везом“ буде повезана са школом и да се простире на преко 1.000 метара квадратних. Такође, увидом у постојећу ситуацију, у плану је и рушење започетог дела објекта на западној страни.

Фискултурна сала ће бити постављена на позицију већ започете сале за коју је издата грађевинска дозвола. Такође, постоји и грађевинска дозвола за изградњу „топле везе“. Међутим, пошто је потребна нова дозвола, ван снаге се стављају све претходне грађевинске дозволе.

Локацијски услови које је издала Општинска управа су основ за израду пројекта, а пошто они важе 12 месеци, можемо убрзо очекивати идејно решење фискултурне сале.

О фискултурној сали Економско трговинске школе смо писали још на почетку године и то је заправо било прво питање у великом интервјуу са Марином Џакулом, директорицом школе. Она је тада за Портал „Наше Место“ изјавила да је у току јавна набавка поводом израде пројектне документације и да чекају завршетак саме процедуре како би кренули у даље активности везане за изградњу. „Поред великог ангажовања и финасирања од стране локалне самоуправе општине Кула, покушаћемо додатна средства да обезбедимо и путем пројеката. Ми смо оптимисти по том питању и надамо се скоријем решењу“, изјавила је директорица.

Окончањем грађевинских радова и пуштањем у рад новог крила зграде, школа је недавно решила велики проблем и унапредила наставни процес. Најављена изградња фискултурне сале биће последњи велики пројекат којим ће школа коначно бити комплетирана.

Н. Јањанин

Извор: Наше Место

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *