Извештај са такмичења у студији случаја на Економском факултету у Суботици

Фестивал национални кухиња у Сомбору
28. aprila 2018.
Динамика полагања матурских и завршних испита школске 2017/2018. год.
11. maja 2018.

Тим ученика економских техничара четврте године Економско-трговинске школе из Куле освојио је треће место на такмичењу у решавању студије случаја које је организовао Економски факултет у Суботици. Тим су сачињавале Кристина Варга, Марија Васиљевић и Милица Мартић, ученице IV-4 одељења економских техничара, а стручну помоћ им је пружила њихов одељењски старешина и професор економске групе предмета Гордана Секе. 

На такмичењу је учествовало више од 20 тимова из целе Србије, тј. преко 70 ученика.  Ученици су имали врло тежак задатак који је захтевао инвентивност и креативност. Наиме, морали су да реше проблемску ситуацију у којој се нашла једна компанија.  Приликом решавања задатка, ученици су приказали знање из материје економских предмета, информатичку писменост, писменост уопште, креативност и тачност.  Велики део задатка чинио је бизнис план, са највећим освртом на маркетинг план. Да би уопште почели са радом, ученици су морали да ураде изузетно захтевну финансијску анализу и да је представе жирију. На крају задатка, врхунац креативности нашег тима је био направљен сајт за компанију, тако да је овај задатак превазишао оквире виртуелног и приближио се стварном свету.

На свечаној манифестацији  „Дани отворених врата Економског факултета у Суботици“  која је одржана у Новом Саду 16.04.2018. продекан за основне и мастер студије  проф.  др Александар Чучковић је поделио награде победницима. Прво место је освојио тим из Зрењанина, друго место тим из Пећинаца и треће место тим из Куле.  Наш тим је освојио три комплета књига за прву годину студија. Том приликом сви награђени тимови су презентовали своја решења путем пројекција и добили заслужен аплаус свих присутних у амфитеатру факултета, где се и одржавала свечана додела награда.  Наше ученице су се захвалиле свим професорима из Економско-трговинске школе који су им предавали у току четворогодишњег школовања, друговима из одељења, посебно Луки Павићевићу и Филипу Арсенијевићу на помоћи и одељењском старешини Гордани Секе на свесрдној помоћи коју им је пружила у решавању студије случаја.

Како је изгледала додела награда можете да видите на фејсбук профилу „Инвестирај у себе – Економски факултет СУ УПИС 2018“ или на линку https://www.facebook.com/investirajusebeEFSU/

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *