ЕТС Кула – ICT Development; 2018-1-RS01-KA101-000199

Дан здраве хране
16. oktobra 2018.
Манифестација „Дани бундеве“
22. oktobra 2018.

Презентација Шпанија 30.09.2018 – 07.10.2018.

FB Inercia Digital

Пројекат „ETS KULA ICT DEVELOPMENT“ Економско-трговинске школе из Куле  одобрен је у мају месецу текуће године од стране Фондације Темпус (финансирано из средстав  EU) у оквиру КА1 пројеката Еразмус плус програма. Пројекат ЕТШ-а подразумева одлазак шест наставника   на обуку у партнерску установу  Inercia Digital SL у  Шпанији. Пројектом је предвиђено да прва група од 3 учесника похађа обуку „Virtual Campus“ у периоду 30/09/2018 – 06 /10/2018 .године и друга група од три учесника похађа обуку „Multimedia Publishing“ у периоду  02/12/2018 – 08/12/2018.године

Партнерска организација  Инерциа Дигитал (Inercia Digital SL) из  Aljaraque, Huelva, u Шпанијi је  фокусирана на обуку и иновације  у погледу дигиталних вештина и  има капацитете и искуство на европском нивоу.

 Циљ пројекта је унапређење ICT-а у раду школе,  појачана сарадња са партнерима из других земаља, а све то кроз развој компетенција наставника, имплементацију нових наставних метода, развијање свести о процесу доживотног учења као и развој креативности, иновативности и предузетничког духа.

Конкретно, то је дизајнирање плана е-учења за предмет који предају наставници који иду на мобилност, управљање личним и професионалним организационим алатима, стварање онлајн личне библиотеке ресурса за дељење с колегама, креирање и управљање системом за једноставан унос и приступ ученичким подацима и изградња персоналног окружења за учење кроз употребу нове мреже и ICT-а. По завршеку обуке наставника у Шпанији, школа ће  користити  eTwinning  и  School Education Gateway  у вези са ширењем унапређених вештина, а планиране су низ радионица на ову тему.

Дакле, наставници који су тренутно на обуци као и наставници који тек треба да иду у Децембру месецу ће по завршеној мобилности а у оквиру плана дисеминације, у установи и шире, побољшати исходе учења и компетенције које су у вези са образовним процесима у области информатике, комуникације, стварања дигиталних садржаја, безбедности и решавања проблема.

Наша школа ће са овим  искуством на  међународном пројекту Еразмус плус програма, Фондације Темпус, јачати  капацитете унутар установе  односно  створити подстицајан амбијент за учење и рад.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *