Подељене књиге “Како до посла у 21. веку + 444 савета за успешну каријеру” у још 11 средњих школа

Предавање на тему „Наркоманија“
12. aprila 2019.
Шест наставника из наших општина међу најбољима у бившој Југославији
15. aprila 2019.

Књига “Како до посла у 21. Веку + 444 савета за успешну каријеру” познтих аутора Драгана Варагића и Валентина Кулета, стигла је до библиотека још 11 средњих школа. Још једном су ђаци из различитих делова Србије имали прилику да се упознају са овим изузетном штивом.

Удружење Живојин Мишић, заједно са Драганом Варагићем и Валентином Кулетом, поделило је прве примерке ове књиге још 2016. године, када је и започет пројекат  кроз који ће свим средњим школама у Србији поклонити по неколико примерака „Како до посла у 21. веку + 444 савета за успешну каријеру“. 

Циљ овог пројекта јесте да упознамо младе са овом књигом, чија садржина говори о запошљавању у 21. веку на један несвакидашњи начин и дели са читаоцима размишљања која су постала наша стварност. То је разлог зашто смо одлучили да баш ову књигу поклонимо средњошколцима и тако им помогнемо да што пре спознају реално стање на тржишту рада и шта све може од њих да се очекује у модерном времену. Књига садржи, како и сам наслов наговештава, 444 савета за успешну каријеру који могу помоћи не само да стигнете до успеха, већ и како да останете ту и останете. 

Овога пута смо проследили примерке књига у 11 средњих школа у земљи, а наши Најбољи едукатори Србије и људи који верују у овај пројекат су нам помогли да се за њу још даље чује. Имали смо прилике да чујемо бројне позитивне коментаре. 

Ученици пет београдских средњих школа добили су свој примерак књиге и то, ученици из Економске школе “Нада Димић”, Техноарт Београд, Музичке школе “Коста Манојловић”, Фармацеутско-физиотерапеутске школе Звездара и Земунске гимназије.  Београдске средње школе богатије су за 43 примерка ове књиге.

Ученици медицинске школе “Др Андра Јовановић” из Шапца, чија библиотека сада поседује 8 примерака ове књиге, такође имају прилику да искористе сјајне савете који се пружају читаоцима.

Карловачка гимназија добила је 14 књига за ученике завршних разреда, у наставку су њихови коментари.

„Савети су веома корисни. Најбоље је што се могу применити и на остале сфере живота, не само на проналажење посла. Веома корисно за младе наших година.“

„Један од најбољих савета ми је да критику треба посматрати као простор за напредак. Нисам раније тако размишљала. Ето, чак и да само једну ствар извучете из ове књиге, вредеће, а извућићете много више, сигурно.“

„Пиши писмено о чему год да је реч“. То је стварно јако важно, а томе нас уче и овде у нашој школи, ипак смо ми језичка гимназија. Треба делити знање, вежбати ентузијазам, не слушати свакога… Само неки од корисних савета. Свако ће наћи понешто корисно.“

Техничкој школи из Лознице подељено је 12 примерака ове књиге, и одмах након неколико дана добили смо позитивне рецензије, овако су реаговали ученици:
„Књига има доста корисних ствари за младе који желе да покрену свој бизнис или да се запосле. Како се већ бавим зарадом преко интернета, ова књига ми је омогућила да проширим своје знање у подручју маркетинга и осталих области.“

„Књига ме је научила да верујем у себе, да постанем бржа и креативнија и да не одустајем када проблем наиђе. Мојим вршњацима бих топло препоручила да прочитају књигу јер ће им показати пут до својих интересовања и правог себе. – Ива Аврамовић“

„Сматрам да у књизи постоји много добрих савета за грађење каријере и за проналазак посла. Посебно ми се допада што је споменута и зарада и могућност запошљавања преко интернета. -Анђела“

Параћин је имао прилику да се у Технолошкој школи пронађе 10 примерака ове књиге. Желимо им да прошире своје предузетничке идеје уз помоћ савета које ће прочитати.

Економско-трговинска школа из Куле и Пољопривредна школа “Шуматовац” из Алексинца добиле су укупно 12 примерака “Како до посла у 21. веку + 444 савета за успешну каријеру”.

Ученици из Куле поделили су своје утиске са нама: 

„Књиге су често ту да нас управо суоче са реалношћу и сопственим проблемима, па и нама самима, а врло често дају одговоре и помажу у решавању проблема. Верујем да је и ова књига таква, судећи по наслову и неким деловима које сам на брзину прочитао.“ (Милош)

„Књиге овакве грађе нисам имала прилике да читам, али врло радо ћу издвојити слободно време и проучити материју. Допада ми се литература која нуди савете младима за будућност, посебно када се тичу професионалне оријентације, одабира животног позива, начина на које се припремати за изазове који су пред нама. Верујем да ће ми књига бити од користи и да ћу је препоручити другарима из одељења, али и другима. Хвала људима који су књигу написали и поклонили је нама, ученицима. Ми смо генерације интернета, а заборављамо да се много тога може научити из књига.“ (Маја)

„Књига је јако корисна за младе, јер има много савета за будућност у вези тражења посла и стицања самопоуздања. Јако ми се свидја осенчен део „прочитати“ јер даје јако добре линкове са корисним стварима на нету, и тера нас да паметније користимо интернет. Свидја ми се то што аутори кажу да не слушамо друге савете о избору факултета него да упишемо оно што нас занима и да упоредо можемо да радимо и студирамо уз добру организацију.” (Анђела)

 

Још једном желимо да се захвалимо сјајним ауторима ове књиге Драгану Варагићу и Валентину Кулету на изузетној сарадњи. Потрудили смо се да свака средња школа у Србији има своје примерке књиге, а успех овог пројекта мерићемо кроз број ученика који су је прочитали и који су применили добре савете.

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *