Потписан заједнички пројекат Економске и школе из Калоче

Лепе вести из Економско трговинске школе
2. октобра 2019.
Литерарни конкурс за Зборник књижевног стваралаштва младих
3. октобра 2019.

Данас је у Кули потписан заједнички пројекат ,,ИНТЕРРЕГ ИПА ЦБЦ Мађарска-Србија” између средње Економско-трговинске школе из Куле и Центра за струковне школе из Калоче, који су потписали директорица школе Марина Џакула и Тибор Вираг, директор образовног Центра из Калоче. Пројекат је вредан 103 хиљада евра и дели се на 80 посто кулској школи и 20 посто образовном центру из Калоче. Пројектом је предвиђено да се више од 50 посто средстава определи за набавку нових кухињских елемената и малих и великих кихињских апарата за свакодневну употребу школских радионица.

После потписивања пројекта Марина Џакула у изјави је рекла да је потписан споразум у области образовања, науке, културе и спорта, размене знање и искуства, тако да је овај ИПА пројекат међуграничне сарадње прва иницијативе ка остварењу дугорочне сарадње школа. Директорица је истакла да је акценат стављен на угоститељство, односно гастрономију и стварању иновативне заједничке праксе.

Напоменула је да пројекат подразумева низ активности, од радионица у којима ће бити укључени ученици, до разних посета, излета, манифестација. Џакула је истакла да је постојала логистичка, техничка и финансијска подршка од стране локалне самоуправе, што је основ стварања овог пројекта. Такође, у пројекат је укључена и ОШ „Петефи бригада”, тако што ће ученици ове школе садити биљке које ће потом ученици Економско-трговинске школе користити као ин-пут у даљу производњу, наводи директорица. На крају, она је истакла да је веома поносна на овај пројекат, јер је то велики корак за школу, где са великим нестрпљењем очекују резултате, који ће бити видљиви у наредних шест месеци.

 

Извор: Q-TV