Пројекат ”Упознајмо се италијански”

Светски дан менталног здравља
9. октобра 2020.
Дигитално насиље
12. октобра 2020.

У суботу, 10.10.2020. године у Економско-трговинској школи је одржан Сусрет ученика „Упознајмо се италијански“. Намера сусрета је да се повежу школе из нашег окружења, да се заједничким радом ученици и наставници упознају, стекну нова искуства и знања. Приоритет овог пројекта је да ученици у ваннаставним активностима усвоје знања и практичне вештине које ће им бити корисне за будући свакодневни живот али професионално опредељене и будуће образовање.  

Учествовали су ученици Гимназије и економске школе „Светозар Милетић“ из Србобрана, Средње техничке школе „Михајло Пупин“ из Куле, Средње стручне школе из Црвенке и ученици домаћини из Економско-трговинске школе из Куле, у пратњи својих наставника.

Ученици и наставници су имали прилику да погледају изложбу слика културних и историјских знаменитости Италије, да науче основне речи италијанског језика и да припреме најпознатија јела италијанске кухиње.

Сви учесници су затим имали прилику да дегустирају припремљена јела.

Пројекат је реализован уз финансијску подршку Покрајинског секретаријата за образовање, управу, прописе и националне мањине – националне заједнице.

Координатор пројекта
Бублић Татјана