Извештај о такмичењима и ваннаставним активностима у 2015/2016. години

Распоред доунске наставе 2016/2017.
25. oktobra 2016.
Новембар посвећен обележавању ”Кристалне ноћи”
4. novembra 2016.

ТАКМИЧЕЊА

12.11. одржано је општинско такмичење у одбојци у Руском Крстуру, где су женска и мушка екипа освојиле прво место.

18.11. одржано је окружно такмичење у Апатину, где је женска екипа освојила 3. место Победом у финалу мушка екипа се пласирала на међуокружно такмичење које је 25.11.одржано у Суботици . Екипа је поразом у полуфиналу освојила 3.место.Вођа екипе  је био професор физичког васпитања Предраг Милисављевић.

11.12. у просторијама школске библиотека додељене су награде међуопштинског Литерарног конкурса за ученике  средњих школа поводом Месец књиге у организацији КПЗ Кула. Награђени су:

  1. награда : Соња Кнежевић IV-2 Гимназија ”Петро Кузмјак” Руски Крстур
  2. награда:  Марија Пјешчић III-4 Економско-трговинска школа Кула
  3. награда: Јелена Булатовић IV-5 Економско-трговинска школа Кула

11.02. одржано је школско такмичење из статистике – предметни наставник  Сандра Орбовић- Прво место освојила је ученица Ивана Тулић  одељење 4-4 и пласирала се на републичко  такмичење које ће се одржати 8. и  9. априла у Врању.

11.02 одржано је школско такмичење из Рачуноводства- предметни наставник  Даница Кончар . Прво место освојила је ученица Ања Пјевач одељење 4-3 и пласирала се на републичко такмичење које ће се одржати 8. и 9. априла у Параћину.

-11.02. на одржаном  школском такмичењу из енглеског језика за ученике четвртог разреда учествовало је 10 ученика .Комисију за надзор и прегледање задатака су сачињавали предметни наставници: Сања Поповић, Ивана Илић, Љубица Поповић и Ливиа Јухас.Три првопласиране ученице :

1)Миликић Милена 4-4

1) Симуновић Катарина 4-4

2) Тоскић Тамара 4-5

су наставиле такмичење на окружном такмичењу.

11.02. одржано је школско такмичење из немачког језика  за ученике четвртог разреда,. Две ученице

  1. Ћирић Даница 4-2 и
  2. Тоскић Тамара 4-5

су радиле тест  и обе  су се пласирале на окружно такмичење

19.02. Одржано је школско такмичење  из српског језика

26.02.одржано је школско такмичење из предмета Пословна информатика за ученике 4.године смера економски техничар. Од укупно 5 ученика највећи број бодова постигла  је Ивана Рехак и стекла могућност да представља школу на  републичком такмичењу. Предметни наставник Оливера Канкараш Милићевић.

18.03. на општинском такмичењу из кошарке прво место освојиле су мушка и женска екипа из наше школе и пласирали су се на окружно такмичење. Предметни наставници Предраг Милисављевић и Дубравка Бојовић.

19.03. на окружном такмичењу  из енглеског језика које је оджано у Сомбору,   Миликић Милена 4-4 и Симуновић Катарина 4-4 биле су трећепласиране и обе ће учествовати на републичком такмичењу 24.04. у Београду. Предметни наставник Ивана Илић.

-19.03. На окружном такмичењу из немачког језика које је одржано у Сомбору  учествовале су Тоскић Тамара која је заузела 2.место и Ћировић Даница која је освојила 3. место.Ниједна ученица се није пласирала на републичко такмичење. Предметни наставник Ида Миловић.

19.03. у нашој школи одржано је  општинско такмичење из српског језика и књижевности.  Укупно је учествовало 12  ученика . На окружно такмичење у Сомбору пласирале су се:

  1. Ивана Тулић 4-4 – предметни наставник  Тања Тулић- Симуновић
  2. директан пролаз Соња Томчић 3-2- предм.настав. Александра Секулић

21.03. у Црвенки је одржано  општинско такмичење из Историје:

Миликић Милена 4-4- освојила је 1.место

Будалић Марко 4- 1                          2. место и

Бојић Александар 2-1                       3. место

Ученица Миликић Милена пласирала се на окружно такмичење које ће се одржати 16.04. у Оџацима. Предметни наставник Зоран Јанковић.

06.04. На окружном такмичењу у кошарци  у Сомбору, мушка екипа освојила је треће место, а женска екипа освојила је прво место и изборила пласман на међуокружно такмичење.

08.и 09.04. у Параћину је одржано Републичко такмичење из рачуноводства на коме је учествовало 75 економских школа. Нашу школу представљала је ученица Ања Пјевач, одељење

4-3, која је освојила 14 место.

08.и 09.04. у Врању је одржано Републичко такмичење из статистике. Укупно се такмичило 26 школа из Србије. Нашу школу  представљала је ученица Ивана Тулић, одељење  4-4 и освојила  је 9. Место

23.04. одржано је Окружно такмичење из српског језика и књижевности у Оџацима. Нашу школи представљале су Соња Томчић, ученица 3. разреда и Ивана Тулић, ученица 4. разреда, са њиховим професоркама Александром Секулић и Тањом Симуновић Тулић.У конкуренцији свих средњих школа у округу, међу којима су и гимназије, Соња Томчић је заузела 2. место освојивши 16 бодова, као и Ивана Тулић која је такође освојила 2.место са 12 бодова.

24.05. Ученици наше школе освојили су две награде, Јасмина Парлић, ученица трећег разреда, прву награду и Вук Капетан, такође, ученик трећег разреда, другу награду.

 

ВАННАСТАВНЕ АКТИВНОСТИ

  1. 1 09. наставници и ученици школе посетили су  црквене објекте у Кули
  2. 1 09. наставник економске групе предмета Гавранић Кристијан  заинтересованим наставницима изложио је  научни рад на тему ” Успон и пад Бретен Вудса”.

септембра 2015.г.  бивши ученик наше школе , Денеш Галамбош- волонтер Црвеног крста, по договору са одељењским старешинама, спровео је вршњачку едукацију ученика  првих и других разреда на тему ” Трговина људима’.

16.09. – ученици  Васиљевић Зоран II 6- кувар и Варга Мирјана  III 5- посластичар ,са       својим наставницама Бубало Драганом, Видовић Светланом и директором школе Делић Снежаном присуствовали су манифестацији  ”Дани хране”  у Пољопривредној школи у Црвенки.где  су изложили куварске и посластичарске производе из ђечке радионице.

26.и 27. 09 . у организацији професора Педагошког факултета из Београда одржан  је  семинар за другу групу наствника  ” Диференцирана настава”, који ће наставницима помоћи у унапређивању наставе.

септембра 2015. покренута је хуманитарна акција ученика наше школе у прикупљању новчаних средстава за лечење Савић Браниславе из Сивца, ученице трећег разреда СТШ’ ‘М.Пупин”. У овој акцији прикупљено је  14.520 динара.

01.10– поводом обележавањеа Међународног дана старих  организована је  посета ученика угоститељске струке Дому  за старе

07.10.  одржана је радионица  о примени Правилника о оцењивању коју су припремиле Мирјана Бојанић – педагог  и Снежана Делић директор школе.

20.10. Психолог Гордана Банатски обавила је тестирање ученичких професионалних интересовања тестом ТПО уеникa  одељења  IV2 .

30.10. одржан је јесењи крос на Вашаришту. Укупно је учествовало 152 ученика

16.12. у просторијама школе извршена је промоција Економског  факултет из Суботице.Промоцији су присуствовали ученици 4 разреда.

21.12. у библиотеци школе поводом 80- годишнњице рођења нашег истакнутог писца одржан је јавни час” Разговор са писцем Данилом Кишом”.  Час су реализовали  ученици  I-2, I-4, III-2  и IV-5 са својим наставницама   Александром Секулић и Драганом Мандић.

22.12. у библиотеци школе одржани су песнички сусрети. Гости су били Јелена Зарубица, Весна Вујућ и клуб ” Стазе” , као и  ученици и наставник Кристијан Гавранић. Радове су читале  ученице Тања Радић III 2 и Јелена Булатовић  IV 5.

27.01. Ученици и наставници присуствовали су литургији у цркви Светог Марка у Кули, посвећеној Сетом Сави, школској слави.

29.01. Фонд школске библиотеке обогаћен је са 32 књиге,  које су део школске лектире: ”Рани јади”, ”Енциклопедија мртвих”, ” Странац” и ”Проклета авлија”

26.01. и 02.02. психолог Гордана Банатски обавила је тестирање професионалних опредељења  и саветодавни интервју са ученицима одељења 3-5,  4-1, 4-2, 4-3 .

17.02. до 02.03. – 11 ученика првог и другог разреда наше школе са  наставницама  Идом Миловић и Тањом Тулић Симуновић  учествовали су у пројекту ” Живети толерантно” боравили су  у дечијем селу у Трогену, у Швајцарској.

25.02.Поводом обележавања дана матерњег језика наставница Алексанра Секулић је са одељењем  IV2 одржала јавни час реторике ученицима I4 одељења са ученицима  IV2.

током фебруара и марта месеца  у школи су оджане промоције Педагошког факултета из Сомбора, Пословно-правног факултета, Пољопривредног факултета  и Природно математичког факултета из Новог Сада.

11.03.  одржан је јавни час са темом  : “Промоција у маркетингу – учешће ученика у промоцији и продаји”. Наставница Веселинка Бачић из средње школе “Петро Кузмјак” из Руског Крстура ,заједно са  ученицима четврте године образовног профила туристички техничар,  припремила је и одржала час  ученицима четврте године наше школе, образовног профила економски техничар, на часу из предмета маркетинг, код  наставника Александра Шуше.

12.03. Одржана припремна настава у организацији Економског факултета којој је присуствовало 12 ученика наше школе. Предавачи су били професор Филозофије Бранко Баљ, професоср Основа економије Нада Тривић и асистенти са катедре за Информатику и Пословну економију.

14.03. одржана је мотивациона  радионица у организацији Црвеног крста за добровољно давање крви

04.04.2016. у просторијама школе организована је хуманитарна акција добровољног давања крви у организацији Црвеног крста из Куле. У акцији је учествовало 7 ученика 3.и 4. разреда и педагог школе Мирјана Бојанић.

18.04. и 20.04. педагог школе Мирјана Бојанић  и координатор Тима за заштиту ученика од насиља Ђурђина Боговачки реализовале су две радионице за одељењске старешине – на тему  ”Дигитално насиље – превенција и реаговање”.

  1. 04. ученици  4-5 одељења одржали су јавни час са својом професорком Александром Секулић.

Од  20 – 24.05. у  Сомбору је по 4. пут организована манифестација  Ћирилица пише срцем“. Ученици наше школе, и њихове професорке Драгана Мандић и Александра Секулић,  подржали су манифестацију учешћем у језичким радионицама и на конкурсу за најлепшу и најуреднију ћириличку свеску.

20.05. одржан је јавни час ” Говори лепо да те цео свет разуме”, тј.такмичење у беседништву  из предмета реторика.  Учествовали су ученици  4-1 и 4-2, а час су  реализовале  професорке српског језика и књижевности  Даница Парошки и Александра Секулић.

28.05. одржан је спортски дан.

мај 2015.  матуранти наше школе прикључили су се хуманитарној кампањи ”Мајица једна донације вредна”.

04.06. У ресторану ” Чарда” у Кули матуранти наше школе прославили су матурско вече.

07.06. одржано је предавање за 3. разреде у Културном центру  на тему ” Безбедност у саобраћају”.

16.06. одржан је јавни час ” Мушко-женски разговори” Душка Радовића . Час су реализовали ученици  одељења 3-1  са одељењским старешином Александром Секулић. Часу су присуствовали родитељи ученика.

16.06. За ђака генерације проглашена је ученица Миликић Милен IV 4.

17.06.одржан је огледни час ”Кафка у слици и речи”. Час су реализовали ученици одељења 3-2 и предметни наставник, А. Секулић.

19.и 20.06. У организацији Министарства просвете одржана  је  2. Међународна конференција на тему ”Драма у образовању и самообразовању”, нашу школу су представљале професорице књижевности Александра Секулић и Драгана Мандић и професорка енглеског језика Ивана Илић, презентовале су свој рад са драмским техникама у настави ( ”Час о Шекспиру”).

21.-24.6.2016. учешће 8 ученика са наставником Предрагом Милисављевићем у „Камп без граница“ у Кањижи.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *