Посета Дому за старе и пензионере у Кули
2. novembra 2018.
Изложба Писма Хилде Дајч, Александра Зографа  у нашој школи
5. novembra 2018.

Програм стручног усавршавања

„Пословање виртуелних предузећа преко Сервисног центра Србије и Централне виртуелне банке Чачак“, Нови Сад 03.11.2018.год.

Семинар „Пословање виртуелних предузећа преко Сервисног центра Србије и Централне виртуелне банке Чачак“ организован је у сарадњи Заједнице економских, правно-биротехничких, трговинских и угоститељско-туристичких школа Републике Србије и КултурКонтакта Аустрије (KKA).

У блиској сарадњи са Министарством образовања, науке и технолошког развоја Републике Србије, ККА у Републици Србији спроводи пројекте за подршку текућих образовних реформи  и интернационалне размене искустава. Тежиште се тренутно налази у областима средњег стручног образовања и инклузивног образовања.

Реализатори семинара су Данијела Рвовић и Драгана Јаковљевић из Економске школе из Чачка где се и налази Централана виртуелна банка. Семинар је регистрован под каталошким бројем 923.

Из Економско –трговинске школе из Куле семинар су похађале Сандра Орбовић и Роса Савић, наставнице економске групе предмета и које изводе наставу Обуке у виртуелном предузећу и у свом раду сарађују са Сервисним центром Србије из Сопота и Централном виртуелном банком из Чачка.

Програм семинара је реализован кроз четири сегмента / дела :

  1. Представљање Сервисног центра Србије ( СЦС ) и Централне виртуелне банке (ЦВБ) и процедура оснивања виртуелних предузећа – учесници семинара су упознати са пословима које обављају  и могућностима сарадње са СЦС и ЦВБ.
  2. Оснивање виртуелних предузећа и отварање текућег рачуна – учесници су кроз практичне примере прошли целокупну процедуру оснивања ВП и отварање текућег рачуна .
  3. Примена on line банкарског софтвера у настави – кроз практичне примере учесници семинара су упознати како функционише ЦВБ која обавља трансакције у земљи. Односно, учесници семинара су  вршили наплате и исплате користећи услуге ЦВБ Чачлак (налог за пренос, трајни налог, преглед функција за професоре, преглед и додавање фиктивних рачуна).
  4. Девизно пословање у настави – учесници су упознати са међународним банкарским софтвером и како га користити, како приступити међународној бази података ВП у свету и како се укључити у базу и  кроз практичене примере видели како ти системи  функционишу.

Извештај поднеле:

Сандра Орбовић
Роса Савић

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *