Учешће ученика у пројекту Магична интеркултурална мрежа пријатељства

Реализација пројекта
17. decembra 2018.
Вршњачки караван интеркултуралне едукације 2018.
18. decembra 2018.

У пројекту Магична интеркултурална мрежа пријатељства директно је учествовало десет наших ученика другог разреда Економско-трговинске школе Кула, пословних администратора, али су у релаизацији задатака учествовали њихови другари из одељења (њих 19). Радом је менторисала и са ученицима сарађивала професорка српског језика Александра Секулић (пројекту се придружила професорка енглеског језика Сања Поповић у 6. и 7. Недељи, а професорке економске групе предмета Гордана Секе И псхологије Гордана Банатски у 8. недељи). Радове су презентовали у другим одељењима школе, тако да је индиректно било укључено преко 100 ученика, 5 наставника и педагог школе.

Писма пријатељства послали смо у две средње школе, на Тајланд И на Косово. Одговорили су нам ученици са Косова И њихова наставница Сања Марковић, те са њима планирамо даљу сарадњу И, за сада, само виртуелно дружење. Писма од другара из Звечана И Косовске Митровице стигла су нам данас.

Родитељи ученика помогли су у спровођењу задатка „Твоје мало некоме значи живот“ (Гиве а литтле. Хелп а лот. Саве а лифе) хуманитарне акције у изради предмета чијом продајом смо сакупили новчана средства. Ученици су углавном сами или уз помоћ родитеља И наставника, направили јастучиће, јастучнице, апликације, плетене корпице И донели неколико половних књига у добром стању да их продају. Прикупљену новчану помоћ упутили смо ученику наше школе Лазару Зарубици (18) који је био у вишемесечној коми након тешке операције срца. Ученик је сада на терапијама И бори се да покрене своје тело. Прве терапије имао је у иностранству, а рехабилитација је настављена у Србији. Лечење и даље веома много кошта и желели смо да му помогнемо, јер му је помоћ хитно потребна, а волели бисмо да га поново видимо на ногама. Хуманитарн акција се наставља, а главне активности овим поводом биле су у школској библиотеци, у петак, 1.12.2018. и понедељак 17.12.2018.

Промоцију активности И материјала, које смо углавном правили у дигиталном облику и оних у различитим материјалима, направићемо у просторијама учионице 23, за ученике, родитеље, наставнике, стручног сарадника и директора школе, 21.12.2018. када ће ученици испричати деветонедељна искуства током овог пројекта.

У Кули, 17.12.2018.                                                                        

Александра Секулић

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *