Распоред полагања матурских/завршних испита за школску 2018/2019. годину
16. маја 2019.
Извештај  „Обука за имплементацију матурског испита по новом концепту“
21. маја 2019.

РТВ Студио Дунав у Петроварадину је у суботу 18. маја 2019. године био домаћин полуфиналне рунде тринаестог циклуса квиза из културе и историје националних заједница Војводине „Колико се познајемо“.

Економско-трговинску школу Кула је на наведеном квиз такмичењу представљао Марко Ђорђевић (ученик II-3), који је стекао право учешћа у полуфиналном такмичењу освајањем првог места на регионалном квалификационом такмичењу, одржаном у Сомбору, 7. маја 2019. године. Приликом првог представљања Маркова екипа (коју су, поред Марка, чинили ученици Пољопривредне школе са домом ученика Футог, Средње школе „Свети Сава“ из Сомбора, као и Средње економске школе Сомбор) је уз менторску подршку професорице Милене Тодоровић-Ратић освојила 56 поена, да би у полуфиналном такмичењу била још успешнија… поред 65 освојених поена – сви чланови екипе су исказали изузетно знање… Освојено друго место у овогодишњем полуфиналном такмичењу представљаће мотивацију за Марковa ангажовања у наредним циклусима квиза…

Екипа Радио-телевизије Војводине (РТВ) посетила је у 21. маја 2019. године Економско-трговинску школу Кула и том приликом обавила разговор са ученицима који су представљали школу на овогодишњем регионалном квалификационом такмичењу квиза „Колико се познајемо“: Матејом Илићем, Стефаном Куцурским и Марком Ђорђевићем (сва тројица су ученици II-3), док је Вељко Десница (ученик II-1) био оправдано одсутан. Осим њих тројице, разговор је обављен са Мирјаном Бојанић (педагогом школе) и Миланом Лалићем (наставником Економске географије који је присуствовао снимању полуфиналне рунде квиза и био, поред родитеља, Маркова највећа подршка).

Основну литературу такмичарима за овогодишње издање квиза представљало је прво издање публикације „Војвођански мозаик – цртице из културе националних заједница Војводине“, у чијем предговору аутори на најбољи начин афирмишу мултикултурализам и толеранцију у Војводини, као мере за јачање међусобног поверења код младих: „Испричати причу о Војводини није лак задатак. Истаћи и обухватити све оно по чему је овај простор јединствен, препознатљив и специфичан, готово је немогуће. Док се упознајете са  тим особеностима које су вековима надахњивале њене житеље и са делима значајних људи који су одавде потекли, отварају вам се и разгранавају нови путеви истраживања, размишљања и разумевања суштине војвођанске равнице“.  

Милан Лалић