Бесплата трибина Народне банке Србије за ученике

Распоред допунски, додатен, припремне наставе и секција школске 2017/2018. године
4. decembra 2017.
Информација о условима осигурања ученика у 2017/2018. години
4. decembra 2017.

У препуном холу наше школе, сараднице Народне банке Србије, Валерија Санадер и Надежда Тот, одржале су предавање за младе у оквиру активности које Народна банка Србије спроводи на плану финансијске едукације грађана, а посебно младих. Реч је о едукацији о финансијским услугама из области банкарства, осигурања, финансијског лизинга и добровољних пензијских фондова, односно, о услугама које пружају финансијске институције чији је супервизор Народна банка Србије. Циљ ове едукације је подизање општег нивоа знања и пружање информација које ће младима омогућити да разумеју различите врсте производа, да их упореде и да на основу тога донесу одговарајућу одлуку о избору. Народна банка Србије поменуте активности, између осталог, спроводи и путем организовања трибина у бројним местима и градовима.

Трибине су бесплатне, а ова је организована за ученике Економско-трговинске школе и све заинтересоване Куљане, презентацијом тема: „Закорачите у свет финансија“ и „Штедња“. Након одржаних презентација уследио је разговор са посетиоцима трибине, који су добили одговоре на нека њихова питања о наведеним и другим финансијским производима. Сараднице Народне банке Србије младима су пружиле додатне информације о финансијским производима који се јављају на нашем банкарском тржишту, о активностима из делокруга Народне банке Србије, односно о финансијским услугама из области банкарства, осигурања, као другим услугама које пружају финансијске институције чији је супервизор Народна банка Србије. На трибини је подељен и штампани едукативни материјал Народне банке Србије усмерен на едукацију младих и грађана. Унапређење знања из области финансија омогућава младима и осталима да боље управљају својим новцем, доносе добре финансијске одлуке и преузимају одговорност за њих, а основне и праве информације су добили на овој трибини.

Народна банка Србије је отворила нову интернет страницу www.tvojnovac.nbs.rs намењену најширој јавности. На страници су објављени и водичи, попут „Полазите на факултет“, „Одвајате се од родитеља“, „Добили сте први посао“, „Оснивате породицу“ и слични, а који се тичу животно важних тема. На овом сајту грађани могу да нађу и корисне алате, калкулаторе, помоћу којих могу да провере своју задуженост, висину рате у случају промене каматне стопе, колико би им рефинансирање кредита било исплативо и слично.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *