Извештај о додељеној ознаци квалитета за етвининг пројекат

Литерарни конкурс за Зборник књижевног стваралаштва младих
3. октобра 2019.
Ученици ЕТШ посетили штићенике Дома за старе
10. октобра 2019.

У току четвртог квартала текуће 2018/19. школске године ученици Економско-трговинске школе из Куле су активно учествовали у раду еТвининг пројекта под називом ,,TEENTERACTION’’. Појекат је покренут у сарадњи са средњом школом ,,Instituto de Educación Secundaria Jacarandá’’  из шпанског града Бренесa (Brenes) у Андалузији.

Пројекат се реализовао путемеТвининг (еTwinning)европске едукативне платформе која је намењена образовним установама, а за потребе сарадње, комуникације, развијања пројеката и размене идеја путем употребе информационо-комуникационих технологија (ИКТ) и саставни је део Erasmus+ програма.

Циљ пројекта је био да ученици из Србије и Шпаније међусобно упознају једни друге са културом, традицијом, језиком, знаменитим људима, градовима и обележјима своје земље и да у том процесу развију свест о значају и вредновању сопствене културе. Ученици такође кроз рад у пројекту развијају ИКТ вештине, увежбавају употребу енглеског језика и унапређују вештине рада у групи или пару.

Након завршетка пројекта координатори из обе земље су аплицирали за добијање еТвининг ознаке квалитета (quality label) за рад на пројекту. ЕТвининг Национални тим за подршку из Србије је дана 01.08.2019. наградио наставницу Ливију Јухас као и ученике Економско-трговинске школе ознаком квалитета за пројекат ,,Teenteraction’’. Додела признањасе одржала дана 06.09.2019. у Београду на еТвининг конференцији.  

Линк до званичног снимка еТвининг конференције: http://tiny.cc/4nqudz

Извештај сачинила,
Ливиа Јухас